Termeni si conditii

Regulile magazinului

Următoarele Regulamente definesc condițiile generale de vânzare aplicabile în magazinul nostru online disponibil la: it-remarketing.ro , condus de IT REMARKETING, Koźla 3/11, Warszawa 00-234, TVA EU: PL5252259214

1. Domeniul de aplicare al reglementărilor

Reglementările se aplică tuturor comenzilor plasate de consumatori și antreprenori prin intermediul magazinului nostru online.

Un consumator este, în conformitate cu art. 22 din Codul civil, persoană fizică care încheie o tranzacție juridică cu un întreprinzător care nu are legătură directă cu activitatea sa de afaceri sau profesională.

În temeiul art. 43 din Codul civil, o persoană fizică, o persoană juridică și o unitate organizatorică care nu este persoană juridică, căreia legea îi conferă capacitatea juridică de a desfășura activitate comercială sau profesională în nume propriu.

Alte reglementări sau suplimentare și Termenii și condițiile generale aplicate de către Antreprenori nu se aplică – acestea vor deveni parte a contractului numai atunci când ne exprimăm consimțământul în scris.

2. Încheierea unui contract de vânzare

Contractul de vanzare se incheie cu IT REMARKETING.

Prezentarea produselor în magazinul nostru online constituie o invitație la încheierea unui contract în sensul art. 71 din Codul civil. Pentru a plasa o ofertă de cumpărare a produselor, trebuie să plasați o comandă. Folosind mecanismele disponibile in magazinul nostru, puteti adauga in cos produsele pe care le alegeti si sa plasati o oferta de cumparare. Coșul și datele introduse în formulare pot fi modificate înainte de plasarea comenzii, folosind funcționalitățile disponibile și mesajele afișate la plasarea comenzii.

Făcând clic pe butonul Confirmați și finalizați comanda de pe pagina rezumatului comenzii, plasați o comandă pentru produsele din coș. După plasarea comenzii, veți primi un e-mail de la noi prin care vă confirmăm primirea comenzii și acceptarea acesteia pentru procesare. La primirea acestui mesaj se incheie un contract de vanzare.

3. Termenii si conditiile contractului de vanzare

Salvăm conținutul contractului și vă trimitem detaliile comenzii și Regulamentul nostru prin e-mail. De asemenea, puteți verifica informațiile despre comandă în contul dvs. de client. Regulamentele sunt, de asemenea, puse la dispoziție pe site-ul magazinului nostru online într-un mod care să permită achiziția, reproducerea și înregistrarea conținutului acestuia.

4. Livrarea produselor

Produsele comandate sunt livrate prin intermediul companiilor de curierat care cooperează cu noi. Informații detaliate despre acest subiect pot fi găsite la plasarea comenzii și în fila de informații speciale de pe site-ul magazinului nostru.

5. Plăți

Următoarele metode de plată sunt disponibile în magazinul nostru online:

Plata in numerar sau cu card la livrare.

Plăți electronice (plăți electronice) prin serviciul de plată online PayU.

Informații detaliate despre posibilele metode de plată, inclusiv serviciile de plată online integrate cu magazinul nostru și tipurile de plăți electronice disponibile și eventualele costuri suplimentare, sunt prezentate la plasarea unei comenzi și pe site-ul magazinului nostru într-o filă specială de informații referitoare la metodele de plată.

6. Dreptul de retragere din contract

În conformitate cu informațiile cuprinse în dreptul de retragere, aveți dreptul de a vă retrage din contract.

7. Rezervarea dreptului de proprietate asupra bunurilor

Produsele comandate în magazin rămân proprietatea noastră până la plata integrală a prețului de vânzare.

8. Daune produse în timpul transportului

În cazul unei achiziții la distanță, magazinul nostru suportă întotdeauna riscul deteriorării accidentale sau pierderii mărfurilor în timpul transportului. În cazul în care produsele comandate sunt livrate cu daune vizibile de transport, vă rugăm să raportați un astfel de defect furnizorului cât mai curând posibil și să ne contactați. O întârziere în raportarea unei astfel de plângeri sau contactarea noastră nu afectează drepturile dumneavoastră statutare (descrise mai jos în secțiunea privind reclamațiile) și exercitarea acestora. Cu toate acestea, raportarea mai rapidă ne ajută să urmărim reclamații împotriva transportatorului sau asigurătorului de transport.

9. Reclamatii: conformitatea bunurilor cu contractul/defectele

Se aplică consumatorilor: suntem obligați să livrăm bunurile fără defecte. În cazul nerespectării contractului, Consumatorul are drepturile specificate în capitolul 5a din Legea privind drepturile consumatorilor. În condițiile specificate în acesta, consumatorul poate solicita repararea sau înlocuirea bunurilor care nu sunt conforme cu contractul, poate depune o declarație de reducere a prețului bunurilor sau se poate retrage din contract. Suntem responsabili pentru nerespectarea mărfurilor cu contractul dezvăluit în termen de 2 ani de la livrarea acestora, cu excepția cazului în care am specificat o perioadă de valabilitate mai lungă pentru bunurile date – atunci se aplică perioada mai lungă.

Se pot depune reclamații:

prin e-mail la: info@it-remarketing.ro

prin formularul de reclamație disponibil la: https://it-remarketing.ro/garantie/

Informațiile despre orice garanție suplimentară și condițiile detaliate ale acesteia sunt întotdeauna atașate produsului și disponibile pe paginile de informații ale magazinului online.

10. Servicii furnizate electronic

Pentru a utiliza magazinul nostru online, inclusiv vizualizarea sortimentului și plasarea comenzilor, trebuie să aveți un dispozitiv multimedia cu un browser web instalat și acces la Internet și e-mail. Este recomandat să activați JavaScript și cookie-urile în setările browserului dvs. Utilizatorii sunt obligați să folosească magazinul online într-o manieră conformă cu legea și bunele practici, iar furnizarea de conținut ilegal este interzisă.

Luăm toate măsurile necesare pentru a asigura funcționarea deplină corespunzătoare a site-ului web și a interfeței magazinului nostru online în măsura în care rezultă din cunoștințele tehnice actuale și, de asemenea, ne angajăm să înlăturăm orice nereguli și probleme tehnice semnalate de utilizatori într-un timp rezonabil. . Cele de mai sus se aplică și posibilității de abonare la newsletter sau posibilității opționale de a crea un cont de client – dacă aceste servicii sunt furnizate în cadrul magazinului nostru. Ne puteți notifica despre orice nereguli sau întreruperi detectate în funcționarea site-ului web și a serviciilor magazinului nostru online prin datele de contact furnizate la punctul de mai sus. Într-o plângere privind neregulile legate de funcționarea tehnică a site-ului magazinului online trebuie să fie indicate tipul și data apariției neregulii.

11. Soluționarea extrajudiciară a litigiilor

Dorim să vă informăm că Consumatorii au posibilitatea de a utiliza metode extrajudiciare de soluționare a reclamațiilor și de urmărire a reclamațiilor.

În plus, la: http://ec.europa.eu/consumers/odr Consumatorii au acces la o platformă online pentru soluționarea litigiilor dintre consumatori (așa-numita platformă ODR). Platforma ODR este un site web multilingv, interactiv, destinat consumatorilor și antreprenorilor care doresc să soluționeze pe cale extrajudiciară litigiile care decurg din încheierea unui contract de vânzare la distanță sau a unui contract de prestare de servicii.

Utilizarea metodelor extrajudiciare de mai sus de urmărire a revendicărilor și de soluționare a litigiilor este voluntară și poate avea loc numai dacă ambele părți în litigiu (Consumator și Vânzător) își dau acordul.

12. Dispoziții finale

Niciuna dintre prevederile prezentului Regulament nu are scopul de a încălca drepturile statutare ale Consumatorului. În cazul unui conflict între prevederile prezentelor Regulamente și drepturile consumatorilor care decurg din prevederile general aplicabile, prevederile statutare se vor aplica întotdeauna în locul prevederilor contestate ale Regulamentelor.

Pentru contractori, Convenția Națiunilor Unite privind contractele de vânzare internațională de bunuri se aplică tuturor contractelor cu noi.

În cazul Antreprenorilor, persoanelor juridice de drept public sau entităților separate de drept public, instanța competentă să soluționeze orice dispute care decurg din relațiile contractuale dintre noi și dumneavoastră veți fi instanța competentă pentru sediul nostru social. Teza anterioară nu se aplică persoanelor fizice care încheie un contract direct legat de activitatea lor comercială, dacă din conținutul prezentului contract rezultă că acesta nu este de natură profesională pentru aceste persoane, rezultând în special din obiectul activității lor de afaceri, puse la dispoziție în conformitate cu prevederile Centrului de Înregistrare și Informare privind activitățile antreprenorilor.