SSD sau HDD? Pe care să o aleg?

SSD sau HDD? Pe care să o aleg?

HDD-ul a fost fabricat de IBM în 1956. Suporturile de date sunt platouri care se rotesc rapid acoperite cu un strat de suport magnetic. Datele sunt citite și scrise de către șef. Hard disk-urile de astăzi oferă capacități de până la câțiva teraocteți la un preț mult mai mic decât SSD-urile.

Din păcate, tehnologia prezentată are dezavantajele ei. Datorită componentelor mecanice, discul este mult mai susceptibil la deteriorare, platourile rotative produc zgomot. De asemenea, timpul de acces este mult mai mic decât în ​​cazul unităților SSD. Un dezavantaj semnificativ este dimensiunea lor. Unitățile de 3,5 inchi sunt montate pentru computere desktop. Pentru laptopuri, însă, versiuni mai mici de 2,5 inci, care au însă parametri mult mai slabi.

Unitate SSD, adică un disc semiconductor. Tehnologia lor a fost dezvoltată încă din anii 1980. Inițial, este folosit în dispozitivele mobile. Astăzi este folosit la egalitate cu HDD-urile. Lipsa elementelor mecanice are ca rezultat o rezistență mult mai mare la deteriorare, o funcționare silențioasă și o durată de viață mult mai lungă. Unul dintre cele mai mari avantaje ale SSD-urilor este viteza lor.

The fastest disks reach up to 500MB / S of data transfer.

Care unitate pentru ce?​

O strategie populară atunci când vine vorba de alegerea discurilor este să cumpărați un SSD cu o capacitate mai mică și să instalați pe el un sistem de operare și, eventual, cele mai solicitante programe (Photoshop, CAD, programe de editare film). Pe de altă parte, folosim un HDD mult mai mare pentru a stoca fișiere, programe pe care le folosim rar și jocuri.

Datorită prețurilor mult mai mici ale HDD-urilor, ne putem permite capacități mai mari. Timpii de acces mai lenți nu ar trebui să fie o problemă cu fișierele statice și programele mai puțin solicitante. Discurile HDD sunt perfecte pentru NAS și oriunde capacitatea discului este mai importantă decât viteza acestuia.

Soluția de mai sus este destinată computerelor desktop. Multe laptop-uri au mai mult de un spațiu pe disc, dar unitățile HDD de 2,5 inci, din cauza performanțelor mult mai scăzute, a ratei de eșec crescute (purtarea laptopului și rotirea lui în diferite planuri, riscul de cădere și șocuri) și a cererii mai mari de energie, nu vor funcționa. . Aici, vă recomandăm să investiți într-o unitate externă într-o carcasă solidă sau pur și simplu într-o unitate SSD mai mare.